Herinrichting centrum Liempde

Herinrichting centrum Liempde

Van september 2016 tot en met ongeveer maart 2017 vonden er werkzaamheden plaats in het centrum van Liempde. Het centrum werd in zijn geheel verfraaid, veiliger, autoluwer en meer uitnodigend gemaakt. Voor SPPiLL was dit een van de grootste projecten die zij als burgerinitiatief in samenwerking met de gemeente Boxtel uitvoerde. Jan van den Boomen BV was de aannemer.

Inmiddels zijn de werkzaamheden afgerond en heeft Liempde een fraai nieuw ingericht centrum. Het hele proces werd door Lieke Faber in beeld vastgelegd. Natuurlijk zijn de filmpjes terug te kijken.

Het projectgebied begon grofweg bij D’n Tip en eindigde bij de kruising Nieuwstraat/Vlasspreistraat, met daar tussenin het Broekegangske, het Concordiapark, ’t Kaarpad en het Raadhuisplein. Daarnaast gingen ook gedeelten van de Oude Postbaan, Keefheuvel, Oude Dijk en Den Achterhof op de schop. De wegen en trottoirs werden opnieuw bestraat, de lantaarnpalen deels vervangen, de aanwezige parkeerplaatsen herverdeeld, de wegen versmald, de toegankelijkheid voor mindervaliden verbeterd en daarnaast werd ook het Raadhuisplein opnieuw ingericht. Het plein werd autovrij en ingericht als een soort ‘ontmoetingsplein’ (bij het oude raadhuis) en ‘culinair plein’ (bij Het Wapen van Liempde).

Video's

Filmpje 1

Filmpje 2

Filmpje 3

Filmpje 6

Filmpje 7

Filmpje opening centrum